Přejít k hlavnímu obsahu

Ain Sokhna: egyptská karta, na kterou letos klidně vsaďte všechno

Láká vás představa spíš pasivní dovolené v perfektním zázemí, nádherné pláže, teplo, drinky a vůbec všechno, co k lenošení u moře patří? Ain Sokhna vám určitě padne do oka.

Že máte v Egyptě vyzkoušené starou dobrou klasiku, jakou je Marsa Alam nebo Hurghada, takže už se vám tam vlastně ani moc nechce? Letos máte šanci objevit zase něco nového. Kromě Marsa Matruh, o které jsme psali před časem, je tu ještě Ain Sokhna, která stojí za prozkoumání. 

Tady se to Čechy jen tak hemžit nebude

Tedy aspoň zatím, než se rozkřikne, že stačí 3 hodiny přímého letu z Prahy do Káhiry a pak necelé dvě hodiny po zemi, abyste se ocitli v naprostém ráji. 

Ain Sokhna se pro turisty z Evropy teprve otevírá, proto si tu určitě najdete svoje místo klidu. Destinaci najdete v Suezském zálivu asi 60 kilometrů od světoznámého průplavu. Rudé moře je tu stejně fascinující jako všude jinde – o příležitosti ke šnorchlování a potápění tady není nouze, stejně jako o úplně obyčejný relax na vlnách. Pláže jsou tu skvostné a o čtyř a pětihvězdičkových resortech, které netrpělivě čekají na své přechodné obyvatele, ani nemluvě.

Koho Ain Sokhna nadchne? Nejspíš každého!

Letovisko, které se určitě do několika let stane nesmírně populární, nabízí vyžití pro úplně všechny. Pro mladé, singles a páry tu nechybí bary a restaurace, kde se dá ochutnat nejedna (nejen místní) dobrota, rodiny ocení hlavně zázemí pro děti, která hotely nabízejí, a třeba i vodní skluzavky a jemný písek, na kterém se ratolesti nudit nebudou. 

Na výlet třeba k pyramidám nebo do oázy

Kdyby se vám celodenní relax u moře chtělo proložit nějakým tím výletem, i tady Ain Sokhna zaperlí. Dá se odsud totiž vyrazit například k pyramidám v Gíze, do egyptské metropole Káhiry nebo třeba za poznáváním přírody i historie do oázy Fajjúm, která se rozprostírá na 180 kilometrech čtverečních (je tak o něco větší než třeba Plzeň) a odkud se do okolí rozvážejí naprosto skvostné růže. Těm se tu extra daří.

Dáte téhle destinaci šanci?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

29° 10' 49.4004", 32° 38' 5.0316"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ain Sokhna: egyptská karta, na kterou letos klidně vsaďte všechno