Přejít k hlavnímu obsahu

Milovníci kávy, pozor! Tohle jsou nejkrásnější kavárny světa

Dokážete si coby kávomilové představit, jak vypadá nejkrásnější kavárna na světě? Ne? Tak my jsme ji pro vás našli. A nejen jednu, rovnou několik. 

Pokud patříte k lidem, kteří den bez kávy považují za ztracený a skrz na skrz promarněný, pak se s námi dnes rozhodně musíte vydat po nejkrásnějších světových kavárnách. A velmi doporučujeme, abyste si rovnou uvařili hrnek své oblíbené kávy. Bez ní by totiž tato pomyslná návštěva úžasných a kávou provoněných prostor po celém světě zkrátka nebyla kompletní.

Pohodlně se tedy usaďte, vnímejte vůni, která se line z vašeho šálku, a nakoukněte s námi do nejkrásnějších a nejzajímavějších kaváren světa

Antico Caffé v Římě

Jen málokterá kavárna se může pyšnit titulem historické památky. Antico Caffé v Římě přesně takovouto památkou je a má to své půvabné opodstatnění. Dokonale a s láskou si totiž hýčká atmosféru Starého Města i historii samotné kavárny.

Nepokukuje po žádných moderních trendech a jede si svou (stále stejnou) linku. Typická světlá markýza, úzké vstupní dveře lemované světelným řetězem, lesklý kávový servis, intimní prostor vybízející k zádumčivé debatě, přívětivý personál, který se nelopotí, nýbrž kavárnou téměř tančí. To všechno je s Antico Caffé neodmyslitelně spjato. Stejně jako významná jména. Jen řekněte sami, nechtěli byste s příjemným vzrušením usednout na židli, na které možná sedával Casanova, Andersen nebo Gogol

Café New York v Budapešti 

Když rozlehlý interiér plný vkusu, opulentnosti a luxusu, pak jednoznačně Café New York v Budapešti. Mnozí z těch, kteří do kavárny hotelu Boscolo zavítali, ji bez rozpaku označují jako nejkrásnější kavárnu na světě. A není divu.

Café New York vám totiž umožní, abyste se cítili doslova jako v paláci. Představte si na chvíli, jak se uvelebíte v bohatě zdobeném křesle. Špičkový personál se o vás stará přímo královsky. Kolem vás se to hemží vybranými čokoládami a těmi nejlepšími dorty. Doušek kvalitní kávy se příjemně rozcestuje po těle a vy si vychutnáváte pocit noblesy a významnosti. A přesně tohle všechno v  Café New York najdete.

Café New York Budapešť
Téhle kavárně se bez okolků říká "nejhezčí na světě".
Zdroj:
Bigstockphoto

Café Procope v Paříži

Vyhlášenou prastarou kavárnu najdete nedaleko bulváru Saint-Germain. Prostory této kavárny, kterou navštěvoval Napoleon nebo Victor Hugo, se budou do posledního červeného detailu na stěně zamlouvat všem, kteří rádi koketují s filozofií. Café Procope lákavě svádí k plamenným a obohacujícím diskuzím, které vás chtě nechtě strhnou.

Café Procope v Paříži
Jedno z nejkrásnějších posezení u kávy najdete i v Paříži.
Zdroj:
Bigstockphoto

Dost možná to bude nejen duchem kavárny, ale také různými symboly moudrosti, které v ní najdete. Ať už jde o nemalou knihovnu s historickými výtisky, nebo o portréty slavných hostů, rozprava vedená v Café Procope zkrátka nebude brát konce. A to bez přehánění. V této pařížské kavárně totiž čas jako by neexistoval. Na tomto kávovém místě se totiž vše odehrává pomalým až loudavým tempem, které je Francouzům totálně vlastní. 

Kavárna Florian v Benátkách

Starosvětská atmosféra, dobový interiér a obsluha v bílém saku plus motýlek. No není to nádhera? Je. A v kavárně Florian to dobře vědí. Možná i právě proto se koncept kavárničky na Piazza San Marco nezměnil už skoro celých 300 let.

Café Florian v Benátkách
Cestování v čase? Tady na něj možná začnete věřit.
Zdroj:
Bigstockphoto

Samozřejmě že přizpůsobení se různým dobám žádá jisté kompromisy, ale v souvislosti s kavárnou Florian jich moc není. Alespoň ne tedy bůhvíjak výrazných. Benátská kavárna se úžasným způsobem stále drží tradičního sortimentu a ani stříbrný podnos, na kterém se servíruje lahodná káva, nebyl nahrazen žádnou moderní novinkou. Café Florian si tak nemohou vynachválit lidé, kteří se při upíjení kávy rádi vydávají po toulkách historií, nebo ti, kteří uvítají poslech živé hudby. 

Café Sperl ve Vídni

Tradiční, tradiční a zase tradiční. Tak by se dala nejvýstižněji popsat kavárna Café Sperl, která naprosto odpovídá noblesnímu vídeňskému charakteru. Elegantní interiér nese prvky secesního stylu, o mramorové povrchy cinkají stříbrné příbory a pozornosti hostů jistě neujdou ani tři kulečníkové stoly.

Café Sperl ve Vídni
Vídeňská noblesa – tak by se jednoduše dala popsat jedna z nejkrásnějších kaváren světa, ta v rakouské metropoli.
Zdroj:
Bigstockphoto

Café Sperl hraje úžasným až kouzelným kontrastem. Na jednu stranu si můžete vybírat z nejnovějších denních nabídek a speciálních delikates, ale na stranu druhou jste zde při každém nádechu vtaženi do historie Vídně. Stejně tak máte k dispozici široký výběr aktuálních deníků, týdeníků i měsíčníků, ale současně se ve vybrané dny můžete díky různým umělcům nebo prostřednictvím libých tónů klavíru přenést do dob dávno minulých. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

47° 29' 52.4868", 19° 2' 24.8496"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Barbora Klímová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Milovníci kávy, pozor! Tohle jsou nejkrásnější kavárny světa