Přejít k hlavnímu obsahu

Nejbizarnější svatební zvyky ve světě: Plivání, bičování rybou i svatební noc s tchyní

Jiný kraj, jiný mrav. Zatímco u nás je běžné na svatbě rozbíjet talíře nebo unášet nevěstu, v jiných zemích najdete mnohem bizarnější zvyky. 

Keňa 

Tradiční svatba v Keni u kmene Masajů je spíš než oslavou lásky obchodní záležitostí. Týden před obřadem se rodiny nevěsty a ženicha domluví na detailech svatby a věnu. V samotný den obřadu si nevěsta oholí hlavu, její otec jí pak pro štěstí plivne na hlavu a na prsa

V některých afrických kmenech asistuje při svatební noci matka nevěsty, případně nejstarší žena kmene. Ta nevěstě radí, co má přesně dělat, a názorně jí to ukazuje. 

Francie 

Podivnou svatební noc mají i mnozí Evropani. Například ve Francii je zvykem, že svatební hosté nedopřejí novomanželům o svatební noci chvíli klidu. Pod okny začnou dělat opravdový randál. Křičí, pískají, bouchají nádobím… A to tak dlouho, dokud je nevěsta nepozve dál a nepokračuje se v oslavách. 

Bali 

Svatební tradice indonéského ostrova Bali by se líbila každé ženě. Okolo svatebního stolu totiž sedí a hodují pouze zástupkyně něžného pohlaví. Muži odpočívají, protože celou hostinu připravovali oni. 

svatební zvyky Indonésie
V některých částech Indonésie jsou přípravy svatební hostiny záležitostí mužů.
Zdroj:
Bigstockphoto

Čína 

V Číně není o bizarní zvyky nouze. Podle tradice by měly čínské nevěsty měsíc před svatbou každý den aspoň hodinu plakat a celá rodina s nimi. Připravují se tak na nelehký manželský život. 

Další zvláštností je, že o svatebním dni vystřeluje ženich na nevěstu lukem s dřevěnými šípy. Samozřejmě bez hrotů! Když se trefí, novomanželé šíp společně rozlomí napůl. Má to symbolizovat spolupráci v manželství. 

Jižní Korea 

Nechutný svatební zvyk mají na Korejském poloostrově. Ženich je po obřadu plácán desítky minut po nohách shnilými rybami. Ty si pak ovšem nesmí umýt a jde rovnou na svatební lože. Tomu říkáme afrodiziakum. 

Rumunsko 

Zvyk unášení nevěsty pochází z Balkánu, kde se v této tradici doslova vyžívají. Bývá běžné najmout si k únosu nevěsty herce s falešnými zbraněmi. Tradice má původ v historii, kdy býval únos klasickým způsobem získávání manželky. Pokud měl muž unesenou ženu po svém boku minimálně dva dny, stala se oficiálně jeho manželkou. 

unášení nevěsty
Tradice unášení nevěsty má zajímavé kořeny.
Zdroj:
Bigstockphoto

Skotsko 

V některých částech Skotska v rámci svatební tradice přivazují nevěstu ke stromu a následně na ni vylijí směs co nejnechutnějších tekutin, jako jsou zkažená vejce, zkyslé mléko, ryby a další. Někdy jsou takhle poléváni oba novomanželé. Tohle ponížení je prý nejlíp připraví na společný život.  

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

 
 

Místo

48° 51' 23.8068", 2° 21' 7.9992"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejbizarnější svatební zvyky ve světě: Plivání, bičování rybou i svatební noc s tchyní