Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší tipy na rodinné ubytování v Chorvatsku: Zláká vás aquapark, nebo rodinná farma?

Chystáte se trávit léto v Chorvatsku? Pokud jedete společně s dětmi, máme pro vás tipy na rodinné ubytování, kde se vám bude doopravdy líbit!

Apartmány Regina by Hotel Terme (Sveti Martin)

Hledáte pohodové ubytování pro celou rodinu? Vydejte se k hranicím se Slovinskem do lokality Sveti Martin, kde jsou součástí hotelu Terme rodinné apartmány Regina. Apartmány najdete asi jenom dvě minuty od hlavní budovy. Těšit se tady můžete na rozlehlý areál s bazény, skluzavkami, tobogány i dětskými hřišti. Nechybí samozřejmě ani zábavné animační programy, sportovní vyžití pro celou rodinu a okouzlující příroda v okolí, která láká na výlety i adrenalinové výšlapy.

Hotel Well Terme Tuhelj (Tuheljske Toplice)

Méně známá, o to však kouzelnější lokalita Tuheljske Toplice láká na další rodinné ubytování v luxusním hotelu, jehož součástí je obrovský komplex s řadou vodních atrakcí pro velké i malé. Nechybí tady bazény, vodopády, umělá řeka, kryté bazény a vířivka. K dispozici je i dětský miniklub, vodní dělo, několik skluzavek, zorbing a pravidelně pořádané animační programy. Každou sobotu tady navíc od 20 h až do noci probíhá noční koupání s drinky a hudbou.

Hotel Božica (ostrov Šipan)

Čarokrásný ostrov Šipan najdete pouhých 17 kilometrů od Dubrovníku. Přímo v jeho srdci se nachází hotel Božica, který disponuje soukromou pláží a venkovním bazénem pro ubytované hosty. Velkou předností tohoto hotelu je vlastní zahrádka a farma, kde pěstují lokální produkty, z nichž pak následně připravují luxusní gastro speciality. Součástí soukromé pláže je i lounge bar a v zahradě si můžete dopřát masáže. Specifikem je i tzv. infinity (nekonečný) vyhřívaný bazén, který představuje ideální místo pro relaxaci celé rodiny.

Hotel Filipini (Poreč)

Istrie sice nepatří mezi letoviska, které by rodiny s dětmi vyhledávaly, i zde ale existují výjimky, které potvrzují pravidlo. Jednou takovou je třeba hotel Filipini, který je součástí prostředí malebných vinic a olivovníkových plantáží chorvatského vnitrozemí. Klidné rodinné ubytování na chorvatském venkově je doslova jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají rušným letoviskům a přeplněným plážím. Ani o koupání tady ale nepřijdete. Od pobřeží a Poreče to budete mít cca 7 km, což je asi 10 minut cesty autem nebo autobusem, který vás na blízké pláže a zpět do hotelu sveze zdarma.

Hotel Stipe (Pakoštane)

Rodinný hotýlek Stipe najdete na samém jihu Chorvatska, zhruba 30 kilometrů pod Zadarem. Hotel se nachází v malé vesničce Drage, takže je ideální pro ty, kteří hledají klidnější dovolenou bez všudypřítomných davů turistů. Pláž s písčitým podložím, která je ideální pro rodiny s dětmi nebo hůře pohyblivé osoby, najdete asi 300 metrů od hotelu. Zaplavat si ale můžete i v bazénu, který je součástí hotelu a pro ubytované hosty je otevřený každý den od sedmi rána až do sedmi večer. Poloha hotelu je ideální i pro výlety do okolí. Necelých deset kilometrů vás totiž dělí od přístavního městečka Biogradu na Moru, které je během večera a noci úžasně osvětlené.

Dítě s rodičem u moře
Rodinné hotýlky nabízí využití pro malé i větší děti i oblíbený koncept stravování all inclusive.
Zdroj:
bigstockphoto

Falkensteiner Family Hotel Diadora (Zadar)

Součástí zadarského poloostrova Punta Skala je rodinný hotel Diadora, který nabízí unikátní prostředí a vyžití pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií. Čtyřhvězdičkový Falkensteiner Family Hotel Diadora najdete u čisté oblázkové pláže, zhruba 12 kilometrů od města Zadar. Zatímco děti budou řádit s animátory v dětském klubu, vy si můžete zajít na wellness (vnitřní a venkovní vyhřívaný bazén, finská sauna, parní lázeň, Kneippův chodník, relaxační zóna zdarma a za poplatek masáže, kosmetické procedury, solárium) nebo otestovat nabídku vodních sportů na pláži.

Hotel Delfin (Istrie)

Jedno z nejoblíbenějších rodinných ubytování v Chorvatsku je dobré si zarezervovat s dostatečným předstihem. Řeč je o legendárním hotelu Delfin, který nabízí spojení toho nejdůležitějšího, co od skvělé dovolené s dětmi očekáváte. Hotel disponuje novým bazénem, bazénkem a vodním parkem pro děti a objednat si tady můžete i bufetovou polopenzi. Pláž oceněná Modrou vlajkou potom leží pouhých 50 metrů od hotelu.

Hotel Faraon (Pelješac)

Na ostrov Pelješac se jednoduše dopravíte trajektem nebo lodí. Právě tady se uprostřed malebné přírody nachází hotel Faraon, který vás dostane svou jedinečnou polohou v klidném ostrovním prostředí i konceptem all inclusive. Hotel leží u jedné z nejhezčích pláží na Peljašci s pozvolným vstupem do moře. Do centra městečka Trpanj to máte pouhých 200 metrů. Hotel má vlastní bazén, a pokud si vyžádáte pokoj s přistýlkou, dítě bude mít pobyt zdarma.

Vila Jelena (Gradac)

Oblíbená vila Jelena leží zhruba 4 kilometry od Gradacu na samém jihu Chorvatska. Pokud tedy dáváte přednost menším vilkám před obřími hotelovými resorty, je vila Jelena ideální volbou. Vila má výhled na moře a k nejbližší pláži je to zhruba 150 m. Pláží je ale v okolí nepřeberné množství a vybírat si můžete jak z těch oblázkových, tak z těch, které jsou pokryty hrubím pískem. Majitelé nabízí k ubytování polopenzi, přičemž snídaně je bufetová a večeře pak servírovaná.  Pokoje jsou jednoduše, ale čistě vybavené a ubytovat se tady mohou až 4 osoby.

Villa Paškal (Makarská)

Makarská riviéra není jen obří kolonádou, která nikdy nespí. Najdete tady i řadu uliček a lokalit, které nabízí příjemné rodinné ubytování s jedinečnou atmosférou. Jedno takové na vás čeká ve vesničce Zaostrog. Součástí Villy Paškal je menší bazén s terasou na opalování i vlastní restaurace, kde servírují místní speciality. Vilu najdete přímo u moře a vydat se od ní můžete na řadu oblázkových pláží v okolí.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

46° 29' 42.6109", 16° 20' 18.6916"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší tipy na rodinné ubytování v Chorvatsku: Zláká vás aquapark, nebo rodinná farma?