Přejít k hlavnímu obsahu

Virtuálně na vrcholky i do podzemí. Procestujte Švýcarsko z karantény

Co naplat, pokud nemáme dobrý důvod a nechceme po návratu z ciziny absolvovat 14denní karanténu, musíme cestovat prstem po mapě… Nebo virtuálně! Zrovna Švýcarsko toho v tomhle ohledu nabízí dost a o jeho kráse asi nemusíme dlouze psát.

Země hor a luxusu vás určitě bude bavit, a přitom si ji užijete z pohodlí domova a zdarma. Hned několika rozdílnými způsoby.

Grand Tour dlouhá 1 600 kilometrů

Na webu Grand Tour of Switzerland se můžete opravdu vyřádit. Panoramatické záběry vrcholků hor, údolí i měst a městeček nebo nejrůznějších okouzlujících zákoutí vás oslní, ať chcete, nebo ne. Můžete si vybrat, na kterém místě z okruhu budete chtít začít, a téměř po celou dobu prohlídky téhle malebné země budete pánem svého cestování.

Světelná projekce na Matterhornu

Tohle byste asi nečekali, ale je to opravdu tak. Světelná projekce se na téhle hoře rozjíždí denně od 4.00 do 6.00 hod. ráno a světlo nemá znázorňovat nic menšího než neutuchající aději v současné době, kdy ji potřebujeme víc než kdy jindy.

Matterhorn
Na Matterhornu se teď denně koná světelná projekce.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Skrytou švýcarskou krajinou

Pokud rádi objevujete podzemí a třeba i vojenské bunkry, podívejte se na video Ladislava Lahody, kterého obojí už dávno uchvátilo.

Hurá do muzea!

Pro milovníky kultury taky něco máme! Na webu Arts and Culture je v tuto chvíli k dispozici 12 sbírek a 20 příběhů, které si můžete prohlédnout online – hned teď a zdarma. Zjistěte třeba v Cernu, jak vznikl internet, nebo zhlédněte sportovní fotografie v Olympijském muzeu.

Která atrakce vás zaujala nejvíc? Dejte nám vědět do komentáře pod článkem!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Virtuálně na vrcholky i do podzemí. Procestujte Švýcarsko z karantény