Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější japonská města, která musíte navštívit: Tokiem to nekončí!

Jistě se shodneme na tom, že Japonsko je poměrně drahý cestovatelský špás. Přesto stojí za vidění. Nechte se unášet tradiční kulturou, objevujte kouzlo velkoměsta nebo si vychutnejte pomalu plynoucí Okinawu. Jaká města byste měli během toulek Japonskem navštívit? Tady máte pár tipů.

Tokio: Moderní velkoměsto postavené na tradičních základech

Centrum země, které je i přes svou vyspělost a zálibu v hi-tech vychytávkách  postaveno na tradičních základech japonské kultury, vás okouzlí hned na první pohled. Obchody s nejvyspělejší technikou, ulice, doslova prošpikované stánky s nejrůznějšími japonskými specialitami, třešňové sady a nad tím vším se tyčící obrovské chrámy. To je Tokio!

Kjóto: Honosné chrámy a majestátní sochy

Chcete si prohlédnout ty nejkrásnější japonské chrámy? Kochat se tradičními stavbami a spočinout zrakem na obřích sochách? Pak se vypravte do Kjóto! Můžete zde navštívit zlatý chrám Kinkakudji, Sandjúsangendó s tisíci a jednou sochou bohyně Kannon či zámek Nidjó. Odtud se můžete vypravit k bílému hradu Himedjidjó, který je podle průvodců tím vůbec nejkrásnějším v celé zemi.

Hirošima: Město s pohnutou historií

O Hirošimě jste pravděpodobně slyšeli v souvislosti s její smutnou historií, kterou dodnes připomínají monumentální památníky. Přesto, že je dnes Hirošima (stejně jako zbytek Japonska) nesmírně moderním velkoměstem, přesto z ní dýchá tichá atmosféra, která onu dávnou tragédii neustále připomíná.

I přes pohnutou minulost je dnes Hirošima krásným a nesmírně moderním městem s okouzlující architekturou.
Zdroj: Bigstockphoto

Nikkó: Divoké opice i buddhistické tradice

Cestujete do Japonska, abyste poznali zdejší faunu a flóru? Pak nevynechejte návštěvu města Nikkó, které je vstupní branou do stejnojmenného národního parku. V parku Nikkó si užijete krásné přírody – malebné a hornaté krajiny, jezer, vodopádů, horkých pramenů i divoké zvěře, ale i tradiční kultury postavené na šintoismu a buddhistických tradicích.

Okinawa: Místo tisíců lagun a ostrovů

Ideální místo pro teplomilce. Uznáváme, tady úplně nejde o město, spíše jako o ostrov, který je doplněn o laguny a další přidružené ostrůvky. Přesto nám však nedalo a museli jsme Okinawu v našem výčtu zmínit. Tady totiž teploty ani uprostřed zimy neklesají pod 15 °C. Nevídaně se zde proto daří tropické flóře. Okinawa – místo tisíců lagun a ostrovů nabízí překrásné pláže (nejkrásnější z nich jsou údajně na ostrovech Miyako a Kerama Islands) i korálové útesy, ideální pro milovníky šnorchlu a potápění.

Top 5 zajímavostí o Japonsku

  • Japonsko je zemí dlouhověkosti. Není výjimkou, že se místní dožívají třeba i sta let.
  • Japonsko ročně zasáhne průměrně 1 000 zemětřesení
  • Japonsku se neříká Země vycházejícího slunce jen tak pro nic za nic. Jde o doslovný překlad.
  • Ačkoli patří Japonsko mezi nákladnější země, Japonci věří, že jejich tradiční kultura a památky by měli být přístupné všem. Proto jsou vstupy do řady chrámů zdarma anebo pouze za symbolický poplatek.
  • V Japonsku je zakázáno prodávat čerstvé potraviny déle než jeden den. Proto se na sklonku dne v obchodních domech setkáte s vysokými, mnohdy až 70% slevami.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

 
 

Místo

35° 56' 14.4384", 137° 55' 25.1472"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější japonská města, která musíte navštívit: Tokiem to nekončí!