Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší zábavní parky v Evropě: Vydejte se do bájné Atlantidy nebo na horskou dráhu jedoucí rychlostí 140 km/hod.

Víte, co mají společného horské dráhy, strašidelné domy, kolotoče a divoké řeky? Všechny tyhle (a mnohé další) atrakce najdete v těch nejlepších zábavních parcích napříč Evropou!

Kam vyrazit s rodinou nebo partou přátel? Máme pro vás 10 tipů na místa, kde si pořádnou nálož adrenalinu, radosti a zážitků užijí malí i dospělí. Připraveni? Pokud ano, naše společná adrenalinová jízda právě začíná!

Prater, Rakousko

Jeden z nejznámějších a našinci taky nejnavštěvovanějších zábavních parků najdete v Rakousku, nedaleko našich hranic. Ve vídeňském Prateru si můžete užít některou z více než 250 atrakcí, které potěší milovníky adrenalinu i nekonečné zábavy. Čeká vás tady obří ruské kolo i vyhlášené muzeum voskových figurín. Vyfotíte se s Nicol Kidman, nebo dáte přednost Robbiemu Williamsovi?

Adresa: Prater 9, Vídeň 1020, Rakousko
Otevírací doba: 11:00–23:00 hod.

Europa Park, Německo

Ani do dalšího zábavního parku to nebudete mít z Česka příliš daleko. Europa Park, který je rozdělený do několika tematických celků, totiž najdete u našich německých sousedů. Každý z celků představuje osobitou architekturu a gastronomii dané země. Těšit se můžete na nespočet atrakcí, z nichž tou nejzajímavější je bezesporu horská dráha Silver Star jedoucí rychlostí až 130 km/h a s přetížením až 4G. 

Adresa: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Německo
Otevírací doba: 09:00–18:00 hod.

Phantasialand, Německo

I tenhle zábavní park najdete v Německu a stejně jako výše zmíněný Europa Park je i Phantasialand rozdělený do několika tematických částí. Během dne si tak můžete užít zábavu nejen na horách, ale taky na vodě. Třicítka atrakcí sem každoročně přiláká více než 2 milióny návštěvníků. Nechybí tady samozřejmě ani stánky s občerstvením a originální show pro velké i malé.

Adresa: Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl, Německo
Otevírací doba: 09:00–18:00 hod.

Zábavní park
Dáte přednost fantasy světu nebo raději adrenalinovým horským drahám?
Zdroj:
Bigstockphoto

Disneyland, Francie

Ze zcela pochopitelných důvodů nemůžeme v našem výčtu nejlepších zábavních parků vynechat legendární Disneyland. Pravděpodobně nejznámější zábavní park byl otevřený v Paříži v roce 1992 a ročně ho navštíví něco kolem 10 miliónů lidí z celého světa. Děti do 3 let mají vstup zdarma, běžný návštěvník ale zaplatí zhruba 60 eur.

Adresa: Bd de Parc, 77700 Coupvray, Francie
Otevírací doba: 09:30–23:00 hod.

Gardaland, Itálie

Chystáte se strávit dovolenou u italského jezera Lago di Garda? Pokud vás přestane odpočívání na tomhle okouzlujícím místě bavit, vypravte se do nedalekého zábavního parku Gardaland, který láká zejména na vodní atrakce pro celou rodinu. Park je středně velký a zvládnete ho projít za jediný den. Pořídit navíc můžete cenově zvýhodněné vstupenky do jednotlivých částí, což oceníte zvláště u kratších návštěv.

Adresa: Via Derna, 4, 37014 Castelnuovo del Garda VR, Itálie
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod.

Legoland Billund, Dánsko

Také zábavný park Legoland v dánském Billundu rozhodně stojí za vaši návštěvu. Těšit se tady můžete na stovky staveb z pestrobarevných kostiček LEGA i nespočet adrenalinových atrakcí. Nechybí ani originální divadelní show nebo živí tučňáci. Vydejte se do bájné Atlantidy nebo prozkoumejte úctyhodné světové budovy. To vše během jediného dne!

Adresa: Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Dánsko
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod

Energylandia, Polsko

Energylandia je nejoblíbenějším zábavním parkem u našich polských sousedů. Najdete ho ve městě Zator a jeho návštěvu můžete spojit i s výletem do nedalekého Krakova. Během návštěvy Energylandie se octnete třeba v bájné říši pohádek nebo tajemném vodním světě. Nechybí ani lákadlo v podobě MegaCoasteru nejvyšší a nejrychlejší horské dráhy Evropy, která dosahuje úctyhodné rychlosti 140 km/hod.

Adresa: Aleja 3 Maja 2, 32-640 Zator, Polsko
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod.

Istralandia, Chorvatsko

Plánujete letos dovolenou v Chorvatsku? Pokud se hodláte zregenerovat na Istrii, nezapomeňte navštívit místní aquapark Istralandia, který se může pochlubit rovnou několika chorvatskými „nej“. V parku najdete třeba nejdelší skluzavku v celém Chorvatsku, která má 96 metrů na délku a 27 metrů na výšku. Nachází se tady taky největší bazén s vlnobitím v celém Středomoří nebo oblíbená rodinná atrakce Crazy Hills – člunový tobogán se světelnými efekty.

Adresa: Ul. Ronki 1, 52474, Nova Vas, Chorvatsko
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod.

Fotka ze zábavního parku
Za některými parky musíme přes půlku Evropy, jiné máme pár kilometrů od hranic.
Zdroj:
Bigstockphoto

PLAYMOBIL FunPark, Německo

Cestujete společně s menšími dítky? Pak nevynechejte návštěvu originálního PLAYMOBIL FunParku, který se rozkládá na ploše 90 000 metrů čtverečních. Určen je zejména dětem ve věku 4 až 10 let, ale ani starší rošťáci tady nepřijdou zkrátka. Zamířit sem můžete i za špatného počasí, park je totiž rozdělen na venkovní i vnitřní část. Součástí parku je i westernové městečko, zastřešené lezecké centrum se světelným labyrintem či HOB centrum.

Adresa: Brandstätterstraße 2-10, 90513 Zirndorf, Německo
Otevírací doba: 09:00–19:00 hod.

PortAventura, Španělsko

Chystáte se na dovolenou do Španělska? Pokud vaše cesty směřují na jih Katalánska, udělejte si výlet do zábavního parku PortAventura. Vyřádit se můžete na některé z rovné stovky atrakcí, které jsou součástí šesti tematických částí. Dáte přednost magické Polynésii, okouzlujícímu Středomoří, Mexiku či Divokému Západu? Fantazii a zážitkům se ani tady meze nekladou.

Adresa: Av. Pere Molas, Tarragona, Španělsko
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4zdroj 5

 
 

Místo

48° 13' 0.278", 16° 23' 52.8903"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší zábavní parky v Evropě: Vydejte se do bájné Atlantidy nebo na horskou dráhu jedoucí rychlostí 140 km/hod.