Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Kam v zimě k moři? Vydejte se objevovat balijské krásy nebo zamiřte tam, kde není pro stres místo

Že už vám letošní zima leze krkem? Co takhle sbalit kufr a odfrčet za teplem? Máme pro vás blízké i vzdálenější destinace, kde si zimní dovolenou doopravdy užijete.

Zanzibar

Chcete poznat tajemství Tanzanie? Vydejte se na Zanzibar! Letadlo z Prahy vás k Indickému oceánu dopraví za zhruba 11 hodin. Počítejte ale s mezipřistáním. Cesta je to bezesporu náročná, odměnou vám ale budou vyhlášené hotely, tropické počasí a oceán safírové modři. Během dovolené se vydejte i na tzv. spice tour – unikátní výlet na farmu s kořením, kde pořídíte spoustu voňavých dárků a suvenýrů.

Kapverdské ostrovy

Mottem Kapverdských ostrovů je všudypřítomné „no stress“. Pokud potřebujete vydechnout a alespoň na pár dnů opustit zajeté koleje, navštivte některý z kapverdských ostrovů, které omývá Atlantik. Získá si vaše srdce oblíbený Sal, nebo dáte přednost klidnější Boa Vistě? Ať už zvolíte kterýkoli z kapverdských ostrovů, těšit se můžete na luxusní hotely, věčně usměvavý personál, skvělé míchané drinky, rozbouřené vlny a vyhlášenou kreolskou kuchyni.

Pláž na ostrově Santiago
Kapverdské ostrovy jsou dostupnou exotikou. Letadlo vás sem dopraví z Prahy za necelých sedm hodin.
Zdroj:
Bigstockphoto

Dominikánská republika

Potřebujete doplnit vitamín D a odpočinout si na písečných plážích ve stínu rozložitých palem? Vydejte se do Dominikánské republiky, která je nejlevnějším místem v Karibiku. I když za samotnou letenku zaplatíte zhruba 10 000 Kč, levněji se v Karibiku neohřejete. Těšit se můžete na nekonečné pláže, vyhlášené dominikánské doutníky a azurové vody Karibiku.

Egypt

Pokud hledáte méně vzdálenou destinaci a nechcete v letadle prosedět několik (desítek) hodin, je sázkou na jistotu Egypt. Letadlem se sem dostanete zhruba za čtyři hodiny letu. Velkým lákadlem jsou i poměrně výhodné ceny lednových a únorových pobytů. Takové teplo, jako v Dubaji nebo Zanzibaru sice čekat nemůžete, mrznout tady ale určitě nebudete. Teplota vzduchu se během zimního období pohybuje okolo 20 °C.

Písečná pláž v Egyptě
Egypt je oblíbenou stálicí. Čtyřicítky tady sice nebudou, rozhodně ale bude na zdejších plážích příjemněji než u nás.
Zdroj:
Bigstockphoto

Mauricius

Skvělou exotickou dovolenou si užijete i na Mauriciu, kde vás překvapí panensky čarokrásná příroda, průzračné vody Indického oceánu, bohaté výletní možnosti a skvělé podmínky pro šnorchlování a potápění. Když k výše uvedenému připočtete i přítomnost světových rarit (například podvodní vodopád nebo pestrobarevné hory Chamarel), jen stěží budete hledat konkurenta.

Bali

Láká vás Indonésie? Vydejte se prozkoumat exotické Bali. Ačkoli tady kvůli sopečnému písku asi nenajdete typické pohlednicové pláže, místní fauna a flóra vás rozhodně upoutá. Pokud vás válení na balijských plážích přestane bavit, vydejte se na průzkum starobylých chrámů nebo třeba do ptačího či opičího parku.

Pláž na ostrově Bali
Bali se od nového roku otevřelo turistům. Navštivte kouzelné chrámy, pláže nebo malebná rýžová políčka a zvířecí parky.
Zdroj:
Bigstockphoto

Spojené arabské emiráty

I Spojené arabské emiráty mají ideální klima pro strávení zimní dovolené v teple. Teploty se tady během zimy šplhají k 26 °C. Pokud chcete kromě pobytu na pláži obhlédnout i místní rarity a památky, je zimní období ideální volbou. Samozřejmostí jsou luxusní hotely, vyhlášené restaurace a nepřeberné možnosti nákupů.

Omán

Pokud máte rádi méně známé destinace, vyzkoušejte levnějšího a alternativnějšího souseda Spojených arabských emirátů, kterým je nepochybně Omán. V téhle zemi se budete cítit jako v pohádce Tisíce a jedné noci. Bohatě zdobené památky vyprávějí příběhy o časech, kdy byl Omán velmocí a ovládal velkou část Afriky. Samozřejmě nechybí liduprázdné pláže a hotely světových jmen.

Pláž v Ománu
Omán je novinkou ve světě exotiky. Je levnější než Dominikánská republika a v mnohém vás příjemně překvapí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Maledivy

Sázkou na jistotu jsou nepochybně Maledivy. I tady se ale připravte na delší dobu letu. Pokud sem míříte z Prahy, v sedačkách letadla strávíte zhruba 10 hodin. Počítat je potřeba často i s jedním přestupem. Odměnou vám ale budou liduprázdné pláže, tropické atoly, skvělé podmínky pro potápění a šnorchlování a luxusní bungalovy a vilky umístěné přímo nad samotnou hladinou Indického oceánu.

Srí Lanka

Srí Lanka, chcete-li Cejlon, nabízí možnost trávení zimní dovolené různorodými činnostmi. Najdete tady totiž jak překrásné pláže, tak vyhlášenou kuchyni, kterou si zamilují především milovníci pikantních jídel, archeologické naleziště i řadu kulturních památek. Během pobytu nezapomeňte navštívit také čajové plantáže nebo zdejší národní parky.

Pláž na Srí Lance
Srí Lanka nabízí ideální podmínky pro válecí i aktivní dovolenou.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

-6° 7' 32.8136", 39° 22' 2.2287"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam v zimě k moři? Vydejte se objevovat balijské krásy nebo zamiřte tam, kde není pro stres místo