Přejít k hlavnímu obsahu

První dávka vakcíny proti koronaviru otevře cestu do 7 zemí

Konečně zase skvělá zpráva! Všichni, kteří už za sebou mají první dávku vakcíny proti onemocnění covid-19, můžou do 7 států bez omezení.

V pondělí 31. 5. 2021 začne platit dohoda, kterou Česko uzavřelo se 7 evropskými státy – s Německem, Rakouskem, Polskem, se Slovenskem, Slovinskem, s Chorvatskem a Maďarskem.

Čechům bude pro vstup do těchhle zemí stačit první dávka očkování, respektive certifikát, kterým to v případě potřeby dokážou. A naopak – ožije i turismus v Česku. Občané těchhle států a států, které jsou na cestovatelské mapě označeny zeleně, k nám můžou se vším všudy. Aktuálně do téhle "škatulky" patří Izrael, Thajsko, Jižní Korea, Singapur, Austrálie a Nový Zéland.

Pro všechny pak bude platit, že s tímhle certifikátem můžou využívat všechny dostupné služby, jako jsou restaurace (ty se u nás otevřenou v pondělí 31. 5. 2021), wellness centra, sportoviště a další.

S jednou dávkou očkování se Češi ani nebudou muset nechat testovat při návratu do vlasti, a to i když budou pobývat v oblasti se středním a vysokým rizikem nákazy. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 4' 54.552", 14° 25' 24.204"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

První dávka vakcíny proti koronaviru otevře cestu do 7 zemí