Přejít k hlavnímu obsahu

TripAdvisor zveřejnil žebříček nejlepších zážitků roku 2021. Je libo prohlídku Dubaje z moře nebo kurz thajské kuchyně?

Známý cestovatelský portál TripAdvisor zveřejnil žebříček těch nejulítlejších, nejadrenalinovějších a nejzajímavějších zážitků roku 2021. Co si užít napříč státy i kontinenty?

Prohlídka Dubaje na vodním skútru

Kdo během návštěvy Emirátů nebyl v Dubaji, jako by neexistoval! Pokud si chcete tohle fascinující místo užít z tak trochu jiné perspektivy, vydejte se na jedinečnou prohlídku prostřednictvím vodních skútrů. Během adrenalinové vyjížďky uvidíte třeba Burj Al Arab, Dubai Marinu, pětihvězdičkový hotel Atlantis, Palm Islands a megalomanský Burj Khalifa.

Rafting na řece Kaituna

Pokud plánujete návštěvu Nového Zélandu, nenechte si ujít další z adrenalinových zážitků, které se staly součástí první desítky na portálu TripAdvisor. Jde o rafting na řece Kaituna, jejíž součástí je 14 velkolepých peřejí v krásném úzkém kaňonu a sedmimetrový vodopád Tutea. Během projížďky se tedy opravdu nudit nebudete.

Výlety na čtyřkolce po klokaním ostrově

Plánujete-li cestu do Austrálie, konkrétně do její jižní části, vyčleňte si aspoň půl den na jedinečný zážitek v podobě projížďky skrze Klokaní ostrov (Kangaroo Island), který je po Tasmánii a Melville 3. největším ostrovem Austrálie. Většinu obyvatel ostrova tvoří pestrá škála domácích druhů zvířat a ptáků, z nichž mnoho je chráněno v rámci devatenácti rezervací a národních parků, které se na ostrově rozkládají. Řadu z nich si můžete projet na čtyřkolkách se zkušenými průvodci.

Klokan Kangaroo Island
Spojte adrenalin s poznáváním! Výsledek bude stát za to!
Zdroj:
Bigstockphoto

Paragliding nad lagunou Oludeniz

Další příčku obsadil evropský zážitek v podobě paraglidingu nad oblíbenou tureckou lagunou Oludeniz. Ta je samozřejmě kouzlená nejen ve chvíli, kdy se na ní sluníte nebo dovádíte, ale zejména z ptačí perspektivy. Během adrenalinového letu se zkušeným pilotem se vám naskytne jedinečný pohled na zasněžené vrcholky tureckých hor, modravou hladinu i oblohu a hlavně výhled na jednu z nejkrásnějších pláží Turecka.

Rafting po řece Soča

Ani na Slovinsku není o adrenalinové zážitky nouze. Jedním z nich je rafting na rozbouřené řece Soča. Během projížďky pokoříte krásnou, průzračně smaragdovou, ale divokou řekou Soču, budete plout přes hluboké laguny, mezi obrovskými kameny a sjíždět zpěněné peřeje. Celým dobrodružstvím vás samozřejmě provede zkušený průvodce.

Kurz potápění ve společnosti rybek a želv

Že vás vždycky lákal podmořský život a adrenalinové potápění? Dosud jste ale neposbírali odvahu a nezúčastnili se žádného potápěčského kurzu? V Portoriku svým touhám podlehnete! Tady se totiž naučíte šnorchlovat ve společnosti zvídavých ryb a mořských želv. O adrenalin a zábavu tak rozhodně nebude nouze.

Žena potápějící se s želvou
Neposbírali jste odvahu ke kurzu potápění? V Portoriku mají speciální motivaci!
Zdroj:
Bigstockphoto

Kurz thajské kuchyně

Plánujete cestu do thajského Phuketu a patříte mezi milovníky asijských chutí? Milujete tradiční sladkokyselé kombinace s chilli nádechem? Pokud jste alespoň na jednu z výše uvedených otázek odpověděli kladně, zaplaťte si tady kurz vaření přímo u místních! Během několika málo hodin se naučíte připravovat typické thajské pokrmy a ochutnáte kombinace, na které byste si u nás troufli asi jen stěží.

Prohlídka národního parku Manuel Antonio

Národní park Manuel Antonio je jedním z nejmenších, ale nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších národních parků Kostariky. Rozkládá se na břehu Tichého oceánu nedaleko města Quepos a turistům je přístupná pouze jedna jeho část, vedoucí nejen po plážích, ale taky skrz prales. Během prohlídky můžete zahlédnout opičky, lenochody, leguány, hady i želvy, které sem připlouvají klást vejce.

Rio de Janeiro z výšky

Milujete létání a chcete si prohlédnout všechny dominanty a unikáty Ria de Janeira z ptačí perspektivy? Zaplaťte si vyhlídkový let na rogale! K dispozici vám bude zkušený pilot, se kterým se veškeré obavy rozplynou doslova jako mávnutím kouzelného proutku. Vám tak nezbyde než se kochat okolní krásou, svěžím vzduchem a jedinečnými pohledy, které se pod vámi otevřou.

Rio de Janeiro
Co takhle netradiční pohled na slavné Rio?
Zdroj:
Bigstockphoto

Streetfood ve společnosti vietnamských studentů

Chcete ochutnat tradiční vietnamské pokrmy? Nevíte, ale, co si představit pod pojmy com tam, báhn xéo nebo nuoc mia? V Ho Či Minově Městě si můžete zaplatit prohlídku ve společnosti vietnamských studentů, kteří vás provedou těmi nejzapadlejšími koutky a stánky, kde servírují ty nejlepší vietnamské speciality. Gastrozážitek a skvělá zábava zaručena!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

25° 7' 18.3419", 55° 8' 9.7702"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

TripAdvisor zveřejnil žebříček nejlepších zážitků roku 2021. Je libo prohlídku Dubaje z moře nebo kurz thajské kuchyně?