Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

ekvádorská gastronomie
Praktický rádce
Ekvádorská kuchyně: menu vévodí morčata i červi
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Restaurace Grotta Palazzese - Cestovinky.cz
Moderní stavby, Ubytování, Praktický rádce
Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Skupina vos sedící na sladkých koblihách s polevou.
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Jakmile kousnete do téhle sušenky, hmyz budete ze zubů vybírat pěkně dlouho
Japonsko je země, která vás překvapí různými gastronomickými experimenty. Ochutnat můžete ryby podávané zaživa nebo třeba kvašené sójové boby, které páchnou jako ponožky. 
ceny v Chorvatsku 2025
Praktický rádce
V Chorvatsku je prý draho. Známe ceny v restauracích v roce 2025
Dovolená u moře... Kdo by nechtěl načerpat energii ze slunečních paprsků a užít si kousek skutečného léta, kterého se nám v českých končinách letos poněkud nedostávalo?
Skupina slepých a holých myší ve stelivu
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Benzínová pachuť a mrtvá zvířata utopená v alkoholu. Myší víno je jen pro silné žaludky
Představte si láhev rýžového vína, ve které se vznášejí malá bezmocná tělíčka čerstvě narozených myší. Už tento obraz stačí k tomu, aby se většině lidí zvedl žaludek.
Směrová tabule k motorestu u dálnice.
Praktický rádce
Gastromapa u dálnice: řidiči nejlépe hodnocené motoresty, které překonají i babiččinu kuchyni
Máme pro vás deset tipů na motoresty, kde se najíte skoro jako u milované babičky. Dáte přednost domácí kuchyni, americkému smokehousu, nebo rybím specialitám?
Century Egg
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Zelený žloutek, zápach smrti a chuť sýra. Tohle vejce vám vydrží v lednici klidně i půl roku
Na první pohled nepoznáte, jestli v ruce držíte oslizlý kámen ze dna bažiny, nebo čínskou delikatesu. Stoleté (někdy též nazývané tisícileté) vejce totiž klame tělem.
Láhev zabodnutá ve sněhu
Praktický rádce
Prohibice v Norsku: Musíte hlídat hodinky i schránku. Může vás v ní totiž překvapit pozvánka na „protialkoholní“
Sobota, osm hodin večer. Party je v plném proudu a osazenstvo nevypadá, že by se v následujících hodinách hodlalo přemístit domů. Najednou ale dojde alkohol.
ajvar úvodní
Praktický rádce
Ajvar: kaviár chudých je pokladem balkánské kuchyně. Na chlebu i s masem!
Ochutnáváte rádi speciality zemí, do kterých cestujete? Pokud se dostanete na Balkán, nejspíš nebudete schopni uniknout ajvaru.
80 let stará polévka
Praktický rádce
Na tenhle vývar potřebujete maso, nudle a zhruba 80 let. Jak chutná nejstarší polévka světa?
Na světě existuje polévka, která se vaří více než 80 let. Poctivý masový vývar s nudlemi a aromatickými bylinkami probublává v Bangkoku od roku 1945.