Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

ekvádorská gastronomie
Praktický rádce
Ekvádorská kuchyně: menu vévodí morčata i červi
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Restaurace Grotta Palazzese - Cestovinky.cz
Moderní stavby, Ubytování, Praktický rádce
Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Láhev zabodnutá ve sněhu
Praktický rádce
Prohibice v Norsku: Musíte hlídat hodinky i schránku. Může vás v ní totiž překvapit pozvánka na „protialkoholní“
Sobota, osm hodin večer. Party je v plném proudu a osazenstvo nevypadá, že by se v následujících hodinách hodlalo přemístit domů. Najednou ale dojde alkohol.
ajvar úvodní
Praktický rádce
Ajvar: kaviár chudých je pokladem balkánské kuchyně. Na chlebu i s masem!
Ochutnáváte rádi speciality zemí, do kterých cestujete? Pokud se dostanete na Balkán, nejspíš nebudete schopni uniknout ajvaru.
80 let stará polévka
Praktický rádce
Na tenhle vývar potřebujete maso, nudle a zhruba 80 let. Jak chutná nejstarší polévka světa?
Na světě existuje polévka, která se vaří více než 80 let. Poctivý masový vývar s nudlemi a aromatickými bylinkami probublává v Bangkoku od roku 1945. 
tropické koktejly
Praktický rádce
Nejlepší drinky z Karibiku, Jižní Ameriky a Asie
Asi tušíte, co patří mezi oblíbené nápoje v Evropě, možná i v USA. Přemýšleli jste se ale někdy nad tím, co se kromě rumu pije v Karibiku, co má společného Argentina a Fernet nebo jaký je nejprodávanější alkohol na světě?
Alkohol ve sklenici s banánovou slupkou
Praktický rádce
Přezrálé banány proměnily na alkohol. Láhev stojí 68 korun a chuť je prý fantastická!
Tak schválně! Co děláte s přezrálými banány? Proměníte je v lahodný dezert nebo je snad vyhazujete? V Malawi na to šli od lesa a začali z nich vyrábět delikátní víno!
Nejsmrtelnější pokrm na světě
Praktický rádce
Jedno sousto „rozjede“ rakovinu. Nejnebezpečnější jídlo světa ročně zabije okolo 20 000 lidí!
Je cenově dostupné, syté a prý taky chutné. Většinou v sobě ale obsahuje parazita, který po vniknutí do těla začne rozkládat organismus zaživa.
japonská kuchyně
Praktický rádce
Japonská kuchyně vyniká chutí i vzhledem. Zvládnete sníst fermentované sójové boby s neobvyklou konzistencí a vůní?
V čem tkví kouzlo japonské kuchyně a které dobroty byste rozhodně měli ochutnat? To všechno u nás tentokrát zjistíte.
pastel de nata
Praktický rádce
Pastel de nata: křehká portugalská dobrota s krémovým překvapením vznikla kvůli přebytkům žloutků
Kdo někdy byl v Portugalsku nebo třeba na Madeiře, toho tahle laskomina jistě neminula. A to je jedině dobře!