Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Dnešní moderní doba nabízí nespočet možností, jak si dopřát zážitek z cestování bez nutnosti opustit pohodlí domova. Prémiový dovozový alkohol je jednou z cest, jak poznat kulturu vybrané země na dálku.
To, že jaro klepe na dveře, nepoznáte v osmitisícovém čínském městečku Dongyang podle cvrlikajících ptáčků nebo stromů s nalitými pupeny. Tady je jaro cítit ve vzduchu.
Pivo bylo Kelty považováno za nápoj bohů. V dřívějších dobách dokonce sloužilo jako platidlo. Dnes se sládci předhánějí, kdo představí světu originálnější recepturu. I kdyby byla sebevíc nechutná!
Poláci jsou na něj hrdí. A (nejen) na vánočních trzích patří k těm nejoblíbenějším nápojům na zahřátí. O čem je řeč? O svařeném pivu. V Katovicích jsme ho ochutnali a pivařům vzkazujeme: „Vyhýbejte se mu obloukem!“
Za půllitr čepovaného piva dáte ve většině restauračních zařízeních v průměru 50 korun. A přitom jsou místa, kde se cena k téhle magické hranici ani nepřibližuje...
Jméno rakouského šéfkuchaře Daniela Angerera asi většině z vás nic neřekne. To ale neplatí o New Yorku, kde platil za zkušeného profesionála, který se v roce 2010 nebál šokovat širokou veřejnost.