Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Napadlo vás někdy, jak asi vypadá místo, kde vzniká sýr, na kterém si tak rádi pochutnávají lidé napříč planetou? Tentokrát se spolu podíváme do malého městečka Edam. To má, kromě sýru, také bohatou historii a okouzlující atmosféru.
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Jiný kraj, jiný mrav – říká se. Zatímco u nás si nedovedeme představit štědrovečerní večeři bez ryby a bramborového salátu, ve světě bychom touhle kombinací příliš neoslovili.
Myšlenka vytvořit v atraktivním prostředí Lednicko-valtického areálu vinařství evropského formátu vznikla v hlavách spoluzakladatelů rodinného Vinařství Lednice Annovino Romana Žďárského a Jindřicha Soboty před 30 lety.
Okolo mléka panuje řada nejrůznějších předsudků a mýtů. Jedni si bez něj nedovedou představit nový den, jiní ho odmítají. Na to se ale v Kazachstánu nehraje.
Dobře utajený ostrovní ráj a země, kam dostal stres zákaz vstupu. Takové jsou Kapverdské ostrovy! Vždy dobře naladění Kapverďané a zajímavá kuchyně dělají z ostrovů ráj na zemi.
Řecká kuchyně je neuvěřitelně rozmanitá, chutná a zdravá. Její recepty zkoušíme hlavně během prázdninových měsíců. Třeba takový řecký salát je na léto doslova jako stvořený.
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
S čínskými restauracemi se v Česku roztrhl pytel. Jen málokterá z nich ale vaří autentické čínské pokrmy. Jaké to jsou? Přinášíme vám malý přehled včetně receptů.