Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Japonsko je země, která vás překvapí různými gastronomickými experimenty. Ochutnat můžete ryby podávané zaživa nebo třeba kvašené sójové boby, které páchnou jako ponožky.
Dovolená u moře... Kdo by nechtěl načerpat energii ze slunečních paprsků a užít si kousek skutečného léta, kterého se nám v českých končinách letos poněkud nedostávalo?
Představte si láhev rýžového vína, ve které se vznášejí malá bezmocná tělíčka čerstvě narozených myší. Už tento obraz stačí k tomu, aby se většině lidí zvedl žaludek.
Máme pro vás deset tipů na motoresty, kde se najíte skoro jako u milované babičky. Dáte přednost domácí kuchyni, americkému smokehousu, nebo rybím specialitám?
Na první pohled nepoznáte, jestli v ruce držíte oslizlý kámen ze dna bažiny, nebo čínskou delikatesu. Stoleté (někdy též nazývané tisícileté) vejce totiž klame tělem.
Sobota, osm hodin večer. Party je v plném proudu a osazenstvo nevypadá, že by se v následujících hodinách hodlalo přemístit domů. Najednou ale dojde alkohol.