Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Filipínská specialita
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Šedesáticentimetrový macek se srká zaživa. Udusí se až cestou do žaludku
Jeho vývoj trvá pouhých pět týdnů. Běžně si libuje na dřevě, na Filipínách ale objevili i druhy, které nepohrnou kamením. Jak zatočit s „mořským červotočem“? Třeba ho sníst… 
prémiové destiláty PR
Praktický rádce
Jak chutná Karibik nebo Skotsko? Objevte rozmanitý svět chutí skrze prémiové destiláty
Dnešní moderní doba nabízí nespočet možností, jak si dopřát zážitek z cestování bez nutnosti opustit pohodlí domova. Prémiový dovozový alkohol je jednou z cest, jak poznat kulturu vybrané země na dálku.
Vejce vařená v Číně
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Vejce mladých chlapců“ jsou vařená v moči školáků. Stojí pětikorunu a strávníci je milují
To, že jaro klepe na dveře, nepoznáte v osmitisícovém čínském městečku Dongyang podle cvrlikajících ptáčků nebo stromů s nalitými pupeny. Tady je jaro cítit ve vzduchu.
adventní a vánoční sladkosti v Evropě
Praktický rádce
15 adventních a vánočních dobrot z celé Evropy: v Chorvatsku se smaží andělská křídla, ve Španělsku si potrpí na nugát
Neumíte si Vánoce představit bez vánočky? Ani my ne. V jiných evropských zemích zase nedají ránu bez jiných sladkých dobrot. Podívejte se!
Pivo z varlat plejtváka
Praktický rádce
Na Islandu vaří pivo z uzených velrybích varlat. V chuti prý dominuje karamel
Pivo bylo Kelty považováno za nápoj bohů. V dřívějších dobách dokonce sloužilo jako platidlo. Dnes se sládci předhánějí, kdo představí světu originálnější recepturu. I kdyby byla sebevíc nechutná!
Svařené pivo na adventních trzích v Polsku
Praktický rádce
V Polsku jsme ochutnali svařené pivo. Pivaři, choďte kolem něj obloukem!
Poláci jsou na něj hrdí. A (nejen) na vánočních trzích patří k těm nejoblíbenějším nápojům na zahřátí. O čem je řeč? O svařeném pivu. V Katovicích jsme ho ochutnali a pivařům vzkazujeme: „Vyhýbejte se mu obloukem!“
poffertjes
Praktický rádce
Poffertjes: z holandských lívanečků půjdete do kolen. Pokaždé
Milujete sladké? Máme pro vás naprosté pochopení. A taky poffertjes, které se snadno stanou vaší láskou na první ochutnání. 
Čepované pivo
Praktický rádce
Pivaři, zbystřete! Unikátní žebříček odhaluje, kde si dáte čepované pivo za necelých 22 korun
Za půllitr čepovaného piva dáte ve většině restauračních zařízeních v průměru 50 korun. A přitom jsou místa, kde se cena k téhle magické hranici ani nepřibližuje... 
Žena odstříkává mateřské mléko
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Jeho žena zrovna kojila, tak se uznávaný šéfkuchař rozhodl vyrobit sýr z mateřského mléka
Jméno rakouského šéfkuchaře Daniela Angerera asi většině z vás nic neřekne. To ale neplatí o New Yorku, kde platil za zkušeného profesionála, který se v roce 2010 nebál šokovat širokou veřejnost.
Africká žába
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Jako by vám někdo užíral střeva zevnitř,“ tvrdí ti, kteří ochutnali jedovatou žábu
V Namibii mají pro strach uděláno. Jako oblíbenou delikatesu tady totiž konzumují jedovatou žábu plnou parazitů. Pokud má strávník smůlu, žába se mu uvnitř těla nehezky pomstí.