Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
V Namibii mají pro strach uděláno. Jako oblíbenou delikatesu tady totiž konzumují jedovatou žábu plnou parazitů. Pokud má strávník smůlu, žába se mu uvnitř těla nehezky pomstí.
Na světě můžete ochutnat řadu více či méně šokujících pochoutek. Kromě klasických jídel jde taky o nejrůznější nápoje. Jedním takovým je i Jugo de Rana.
Barvou i chutí prý připomíná ropu, a abyste si na něm pochutnali, musíte se pěkně plácnout přes kapsu. Řeč je o želvím želé, které má údajně zázračné účinky.
Indická kuchyně je nesmírně rozmanitá, chutná a výrazná. Zamilují si ji hlavně nadšenci do ostrých a sladkých jídel. Tady je pár receptů, kterým naprosto propadnete.
Milujete ryby? Pak si budete v severských zemích připadat jako v ráji. Anebo taky ne. To ve chvíli, kdy si objednáte lutfisk – pokrm, který vám při „troše štěstí“ nerozleptá talíř.