Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Alkoholický nápoj Kumys
Praktický rádce
Nápoj z kvašeného kobylího mléka nezachutná každému. Kazaši na něj ale nedají dopustit
Okolo mléka panuje řada nejrůznějších předsudků a mýtů. Jedni si bez něj nedovedou představit nový den, jiní ho odmítají. Na to se ale v Kazachstánu nehraje.
Mravenci připravení k servírování.
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Zadečky mravenců vypadají jako malé šípky a chutnají prý jako popcorn
Pojídání hmyzu je i u nás stále oblíbenější. Někteří o téhle pochutině dokonce hovoří jako o jídlu budoucnosti.
baklava úvodní
Praktický rádce
Baklava je přehlídka tuku a cukru, vaše srdce si ale hned získá
Možná vám trošku slepí pusu. O pár vteřin později už ji ale budete milovat až za hrob, nebo budete vědět, že už po ní nikdy nesáhnete. 
estonský kringl
Praktický rádce
Estonský kringl: nepochází z Estonska a složitě jen vypadá
Jeho vzhled evokuje složité zaplétání těsta a téměř chirurgickou přesnost při práci s nožem. Pravda je, že špetku šikovnosti to chce, ale jinak kringl zvládne připravit i průměrný kuchtík.
Ovoce durian
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Král ovoce“ smrdí jako žumpa a někde vám za jeho konzumaci hrozí tučná pokuta
Jeho konzumace je na mnohých místech zakázána. Má totiž specifické aroma, jež podle odvážlivců, kteří tohle ovoce už během života ochutnali, připomíná dlouho nevyčištěnou žumpu.  
Historie guláše
Praktický rádce
(Ne)chutná historie guláše je plná kanibalů a hnijících mrtvol
Každá rodina má svůj zaručený recept na ten nejlepší guláš. A málokterá se o něj chce dělit. Víte, ale jaká je jeho historie? Pokud máte silný žaludek, čtěte dál. 
chačapuri
Praktický rádce
Gruzínské chačapuri: milovníci sýra se budou olizovat
Jen o malém množství jídel můžeme říct, že i když pochází z jedné konkrétní oblasti, může chutnat lidem po celém světě. Jedním z těchto jídel je chačapuri.
francouzská kuchyně
Praktický rádce
TOP 10 francouzské kuchyně: nejluxusnější palačinky, ztučnělá játra i chuťová bomba z odpalovaného těsta
Francouzská gastronomie je vyhlášená po celém světě a Francouzi jsou na ni náležitě pyšní. Zatímco jednoho nadchne, jinému vůbec nesedne. Jak jste na tom vy?
empanada
Praktický rádce
Empanada: Španělé a Portugalci zbožňují pšeničnou kapsu, která má i svoje festivaly
Pšeničná kapsa nejčastěji plněná masem je pro španělskou a portugalskou kuchyni ikonická. Snad i proto ji najdeme taky v zemích Jižní Ameriky a nejen v jedné podobě.
Strnad zahradní na větvičce
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Strnadům vypíchli oči špendlíkem, aby je mohli překrmit a utopit v koňaku
Existují pokrmy, které s chutí pozřeme, a jiné, které s díky odmítneme. Pak jsou tady i takové, které v nás vyvolají (pa)chuť barbarství a krutosti.