Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Okolo mléka panuje řada nejrůznějších předsudků a mýtů. Jedni si bez něj nedovedou představit nový den, jiní ho odmítají. Na to se ale v Kazachstánu nehraje.
Jeho vzhled evokuje složité zaplétání těsta a téměř chirurgickou přesnost při práci s nožem. Pravda je, že špetku šikovnosti to chce, ale jinak kringl zvládne připravit i průměrný kuchtík.
Jeho konzumace je na mnohých místech zakázána. Má totiž specifické aroma, jež podle odvážlivců, kteří tohle ovoce už během života ochutnali, připomíná dlouho nevyčištěnou žumpu.
Každá rodina má svůj zaručený recept na ten nejlepší guláš. A málokterá se o něj chce dělit. Víte, ale jaká je jeho historie? Pokud máte silný žaludek, čtěte dál.
Jen o malém množství jídel můžeme říct, že i když pochází z jedné konkrétní oblasti, může chutnat lidem po celém světě. Jedním z těchto jídel je chačapuri.
Francouzská gastronomie je vyhlášená po celém světě a Francouzi jsou na ni náležitě pyšní. Zatímco jednoho nadchne, jinému vůbec nesedne. Jak jste na tom vy?
Pšeničná kapsa nejčastěji plněná masem je pro španělskou a portugalskou kuchyni ikonická. Snad i proto ji najdeme taky v zemích Jižní Ameriky a nejen v jedné podobě.