Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

italská kuchyně focaccia
Praktický rádce
TOP 10 italské kuchyně: zmrzlina utopená v kávě, krémové risotto a placka z 18. století
Itálie. Jejím synonymem klidně může být skvělé jídlo, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky, ať už zatouží po sýru, zmrzlině, nebo třeba šunce.
ukrajinská kuchyně
Praktický rádce
Skvosty ukrajinské kuchyně: vareniky vám osladí život, mamalyha ohromí svou jednoduchostí
Ukrajinu v současnosti skloňujeme ve všech pádech a není divu. Pojďme se ale v souvislosti s ní chvilku bavit o něčem hezkém. Třeba o typických jídlech!
Ovčí žaludek plněný vnitřnostmi
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Haggis je národní skotské jídlo, u kterého je lepší raději neznat složení
Ať už vnitřnosti milujete, nebo je ze srdce nesnášíte, následující řádky se bez nich neobejdou. Seznamte se s haggisem – skotským jídlem, které je těchhle dobrot doslova plné.
Vaječina s mozkem prasete
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Omeletu s prasečím mozkem můžete ochutnat nejen na Filipínách. Servírují ji v Evropě
Pokud cestujete po světě a neznáte místní speciality nebo máte vůči některým výhrady, jedním z nejbezpečnějších pokrmů je nepochybně omeleta. Zdání ale občas může klamat…
currywurst
Praktický rádce
Německý currywurst, to není jen párek s kečupem
Němci mají spoustu jídel, o kterých by se dalo říct, že jsou národní. Bylo proto těžké vybrat si jedno, zato však neuděláte chybu, když ho ochutnáte! 
Ryba na talíři
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Ikizukuri je tak „trochu“ jiné sašimi, kterému ještě na talíři bije srdce
Současná doba klade obrovské nároky na čerstvost potravin a jejich přirozenou úpravu. Mistry v tomhle oboru jsou nepochybně Japonci, kteří ovládli umění „fresh“ receptů na jedničku.
cannoli úvodní
Praktický rádce
Sicilské cannoli: sladké ostrovní tajemství křupe, chutná a ohromuje
Na tyhle trubičky narazíte na Sicílii na každém kroku. Cannoli jsou vyhlášenou místní specialitou, jako třeba arancini. 
Slovenské halušky
Praktický rádce
Slovensko na talíři: Halušky se neobejdou bez pořádného špeku a kvalitní brynzy
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
Těla tuleňů visící na šňůře
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Kiviak je tulení konzerva naditá fermentujícími tělíčky ptáků
Jaké je vaše nejmíň oblíbené jídlo? Tvarůžky, koprovka, ledvinky nebo třeba dršťky? A co takový tuleň nadívaný rozkládajícími se tělíčky ptáků?
Sýr s červíky
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Casu marzu je předžvýkaný italský sýr plný živých larev
Je nějaké jídlo, které byste osobně nikdy nepozřeli? V pořádku! Každý z nás má svoje "oblíbené" pochoutky a pokrmy, ze kterých se mu zvedá žaludek jen při pouhém pomyšlení.