Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

ukrajinská kuchyně
Praktický rádce
Skvosty ukrajinské kuchyně: vareniky vám osladí život, mamalyha ohromí svou jednoduchostí
Ukrajinu v současnosti skloňujeme ve všech pádech a není divu. Pojďme se ale v souvislosti s ní chvilku bavit o něčem hezkém. Třeba o typických jídlech!
Ovčí žaludek plněný vnitřnostmi
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Haggis je národní skotské jídlo, u kterého je lepší raději neznat složení
Ať už vnitřnosti milujete, nebo je ze srdce nesnášíte, následující řádky se bez nich neobejdou. Seznamte se s haggisem – skotským jídlem, které je těchhle dobrot doslova plné.
Vaječina s mozkem prasete
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Omeletu s prasečím mozkem můžete ochutnat nejen na Filipínách. Servírují ji v Evropě
Pokud cestujete po světě a neznáte místní speciality nebo máte vůči některým výhrady, jedním z nejbezpečnějších pokrmů je nepochybně omeleta. Zdání ale občas může klamat…
currywurst
Praktický rádce
Německý currywurst, to není jen párek s kečupem
Němci mají spoustu jídel, o kterých by se dalo říct, že jsou národní. Bylo proto těžké vybrat si jedno, zato však neuděláte chybu, když ho ochutnáte! 
Ryba na talíři
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Ikizukuri je tak „trochu“ jiné sašimi, kterému ještě na talíři bije srdce
Současná doba klade obrovské nároky na čerstvost potravin a jejich přirozenou úpravu. Mistry v tomhle oboru jsou nepochybně Japonci, kteří ovládli umění „fresh“ receptů na jedničku.
cannoli úvodní
Praktický rádce
Sicilské cannoli: sladké ostrovní tajemství křupe, chutná a ohromuje
Na tyhle trubičky narazíte na Sicílii na každém kroku. Cannoli jsou vyhlášenou místní specialitou, jako třeba arancini. 
Slovenské halušky
Praktický rádce
Slovensko na talíři: Halušky se neobejdou bez pořádného špeku a kvalitní brynzy
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
Těla tuleňů visící na šňůře
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Kiviak je tulení konzerva naditá fermentujícími tělíčky ptáků
Jaké je vaše nejmíň oblíbené jídlo? Tvarůžky, koprovka, ledvinky nebo třeba dršťky? A co takový tuleň nadívaný rozkládajícími se tělíčky ptáků?
Sýr s červíky
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Casu marzu je předžvýkaný italský sýr plný živých larev
Je nějaké jídlo, které byste osobně nikdy nepozřeli? V pořádku! Každý z nás má svoje "oblíbené" pochoutky a pokrmy, ze kterých se mu zvedá žaludek jen při pouhém pomyšlení.
focaccia úvodní
Praktický rádce
Italská focaccia se vám rozplyne na jazyku na kterýkoli způsob
Každý, kdo aspoň jednou vkročil do Itálie, zákonitě musel vidět focacciu. Prodává se totiž snad v každém obchodě a pekařství.