Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Ukrajinu v současnosti skloňujeme ve všech pádech a není divu. Pojďme se ale v souvislosti s ní chvilku bavit o něčem hezkém. Třeba o typických jídlech!
Ať už vnitřnosti milujete, nebo je ze srdce nesnášíte, následující řádky se bez nich neobejdou. Seznamte se s haggisem – skotským jídlem, které je těchhle dobrot doslova plné.
Pokud cestujete po světě a neznáte místní speciality nebo máte vůči některým výhrady, jedním z nejbezpečnějších pokrmů je nepochybně omeleta. Zdání ale občas může klamat…
Současná doba klade obrovské nároky na čerstvost potravin a jejich přirozenou úpravu. Mistry v tomhle oboru jsou nepochybně Japonci, kteří ovládli umění „fresh“ receptů na jedničku.
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
Je nějaké jídlo, které byste osobně nikdy nepozřeli? V pořádku! Každý z nás má svoje "oblíbené" pochoutky a pokrmy, ze kterých se mu zvedá žaludek jen při pouhém pomyšlení.