Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Světová kuchyně: Tajemství dlouhého života Korejců můžeme poznat i u nás
Tzatziki: Pokrm, který nevědomky komolíme a Řekové na něj nedají dopustit
Vyhledáváte TOP restaurace? Praha a okolí má co nabídnout!
České pivní putování: tady se bude pivařům opravdu líbit
Kung-pao, knedlíčky ťiao-c nebo jarní závitky. Ochutnali jste už tahle čínská jídla?
Tradiční řecký salát si zamilujete! Osvěžující rychlovku navíc připravíte během několika minut
Cachupa – národní pokrm země, kde není pro stres místo
Když za zážitky, tak na Moravu! ANNOVINO: vinařství jako centrum gastronomie i populární turistický cíl
Bez manželky prý Korejci zvládnou žít. Bez kimči ale ne
Extrémní kuchyně: Balut je jídlo pro drsňáky, které si Filipínci zamilovali
Extrémní kuchyně: Hákarl je islandskou specialitou, kterou nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay
Italská focaccia se vám rozplyne na jazyku na kterýkoli způsob
Extrémní kuchyně: Casu marzu je předžvýkaný italský sýr plný živých larev
Extrémní kuchyně: Kiviak je tulení konzerva naditá fermentujícími tělíčky ptáků
Slovensko na talíři: Halušky se neobejdou bez pořádného špeku a kvalitní brynzy
Sicilské cannoli: sladké ostrovní tajemství křupe, chutná a ohromuje
Extrémní kuchyně: Ikizukuri je tak „trochu“ jiné sašimi, kterému ještě na talíři bije srdce
Německý currywurst, to není jen párek s kečupem
Extrémní kuchyně: Omeletu s prasečím mozkem můžete ochutnat nejen na Filipínách. Servírují ji v Evropě
Extrémní kuchyně: Haggis je národní skotské jídlo, u kterého je lepší raději neznat složení
Skvosty ukrajinské kuchyně: vareniky vám osladí život, mamalyha ohromí svou jednoduchostí
TOP 10 italské kuchyně: zmrzlina utopená v kávě, krémové risotto a placka z 18. století
Extrémní kuchyně: Tiết Canh je „tak trochu“ jiná pho, ze které se vám zvedne žaludek
Připravit nejlepší sushi na světě není jen tak. O úspěchu rozhoduje um i lidskost
Extrémní kuchyně: Nejnechutnější koktejl s lidským palcem servírují jen na jediném místě na světě
Litevci milují cepelíny. Poctivé plněné knedlíky ve tvaru vzducholodi
Extrémní kuchyně: Polévku z ptačích plivanců ochutnají jen ti nejodvážnější a nejbohatší
Ochutnejte Španělsko. Malaga Cake je neobyčejná symfonie obyčejných chutí
Extrémní kuchyně: Jedovatí a opilí úhoři utíkají během přípravy z pánve
Benefity pití bylinkových čajů. Znáte je všechny?
Extrémní kuchyně: Strnadům vypíchli oči špendlíkem, aby je mohli překrmit a utopit v koňaku
Empanada: Španělé a Portugalci zbožňují pšeničnou kapsu, která má i svoje festivaly
TOP 10 francouzské kuchyně: nejluxusnější palačinky, ztučnělá játra i chuťová bomba z odpalovaného těsta
Gruzínské chačapuri: milovníci sýra se budou olizovat
(Ne)chutná historie guláše je plná kanibalů a hnijících mrtvol
Extrémní kuchyně: „Král ovoce“ smrdí jako žumpa a někde vám za jeho konzumaci hrozí tučná pokuta
Estonský kringl: nepochází z Estonska a složitě jen vypadá
Baklava je přehlídka tuku a cukru, vaše srdce si ale hned získá
Extrémní kuchyně: Zadečky mravenců vypadají jako malé šípky a chutnají prý jako popcorn
Nápoj z kvašeného kobylího mléka nezachutná každému. Kazaši na něj ale nedají dopustit
Šakšúka: obdoba leča ze severu Afriky je izraelským národním jídlem
Salmiakki: Finové i další Skandinávci ujíždějí na chloridu amonném
Extrémní kuchyně: Jihokorejská pochoutka vypadá jako pánské přirození a konzumuje se zaživa
TOP 10 mexické kuchyně: maso s čokoládou, jídlo v barvách vlajky i dobrota, která má svůj den
Drážďanská štola: slaďoučké potěšení, které Sasové k zbláznění milují
Kremšnita: lahodný dotek vanilky si nejlíp vychutnáte v okolí Bledu
Na čem si pochutnává svět během Vánoc? Někde nesmí chybět smažená křidélka, jinde dřevěné poleno
Extrémní kuchyně: Osolená ovčí hlava je norské jídlo chudých a zároveň vánoční „pochoutka“
Extrémní kuchyně: Vařené jačí penisy jsou prý zárukou „síly skryté v hrnci“
Extrémní kuchyně: Zauzlovaná střívka plná kravského mléka jsou lahůdkou římské kuchyně
Extrémní kuchyně: Sýr s exkrementy, tlejícími tělíčky a živými roztoči vám klidně může „sežrat“ celou spíž
Estonskou gastronomii ovládá rosolje, vymazlený salát z červené řepy
Holandská stroopwafel vám slepí pusu. A brzy si poručíte další
Extrémní kuchyně: Nasekaný chřestýš sebou na pánvi divoce hází. Jedu se ale strávník prý už bát nemusí
Rumunské sarmale: luxusní masovou směs v zelných listech přivezli dobyvační Turci
Extrémní kuchyně: Prasečí rektum s kusem střev je v Namibii ceněnou pochoutkou
Extrémní kuchyně: Převážení švédské speciality zakázaly i některé letecké společnosti. I ti největší drsňáci totiž zvrací už při jejím otevírání
Fenkata: Maltskému jídelníčku vévodí králík se špagetami, který má i své slavnosti
Extrémní kuchyně: Smaženou rybu, která na talíři dýchá a koulí očima, milují nejen v Číně
Co ochutnat v Chorvatsku: mleté maso ve vinném listu nebo guláš s rybami
Extrémní kuchyně: Zplesnivělé rybí hobliny vám na talíři zatancují. Když se k tanci nemají, nejezte je!
Extrémní kuchyně: Živé krevety se v puse ještě mrskají. Je proto potřeba je pořádně opít
Ayran je vynikající tekuté osvěžení z východu. Na zdraví!
Sýr na sladko? Kanafeh vás po třetím soustu dostane
Extrémní kuchyně: Dvoukilový losí čenich plný chrupavek, zubů a chlupů je opravdovou gastrovýzvou
Extrémní kuchyně: Ramen s krokodýlí nohou prý v srdci probudí bezpodmínečnou lásku
Extrémní kuchyně: Dost bylo vtipů o mouše v polévce! Tenhle ramen s půlmetrovým členovcem ji snadno trumfne
Extrémní kuchyně: Ohrnujete nos nad kaprem? Aljašskou rybí specialitu zaručeně nepozřete
Melomakarona: zkuste letos řecké cukroví, které vás přenese do tepla
Extrémní kuchyně: Sníst rybu naloženou v louhu? To chce silný žaludek a láhev „kmínky“
Kuře Vindaloo, Tikka Masala a další indická jídla, která musíte ochutnat
Extrémní kuchyně: Želví želé chutná a vypadá jako ropa. Prý ale léčí, tak ho dostávají pacienti v nemocnicích
Extrémní kuchyně: Po žabím smoothie budete prý zase skákat přes kaluže. A nejenom to!
Kubánská kuchyně není jen smažený banán. Ochutnáte „roztrhané hadry“ nebo sýr s marmeládou?
Co s sebou k svačině na výlet? Tohle kombo uspokojí každého!
Ital, kterého zná celý svět: limoncello voní létem po celý rok a přenese vás do jiného světa
Extrémní kuchyně: „Jako by vám někdo užíral střeva zevnitř,“ tvrdí ti, kteří ochutnali jedovatou žábu
Extrémní kuchyně: Jeho žena zrovna kojila, tak se uznávaný šéfkuchař rozhodl vyrobit sýr z mateřského mléka
Pivaři, zbystřete! Unikátní žebříček odhaluje, kde si dáte čepované pivo za necelých 22 korun
Poffertjes: z holandských lívanečků půjdete do kolen. Pokaždé
V Polsku jsme ochutnali svařené pivo. Pivaři, choďte kolem něj obloukem!
Na Islandu vaří pivo z uzených velrybích varlat. V chuti prý dominuje karamel
15 adventních a vánočních dobrot z celé Evropy: v Chorvatsku se smaží andělská křídla, ve Španělsku si potrpí na nugát
Extrémní kuchyně: „Vejce mladých chlapců“ jsou vařená v moči školáků. Stojí pětikorunu a strávníci je milují
Extrémní kuchyně: Šedesáticentimetrový macek se srká zaživa. Udusí se až cestou do žaludku
Pastel de nata: křehká portugalská dobrota s krémovým překvapením vznikla kvůli přebytkům žloutků
Japonská kuchyně vyniká chutí i vzhledem. Zvládnete sníst fermentované sójové boby s neobvyklou konzistencí a vůní?
Jedno sousto „rozjede“ rakovinu. Nejnebezpečnější jídlo světa ročně zabije okolo 20 000 lidí!
Přezrálé banány proměnily na alkohol. Láhev stojí 68 korun a chuť je prý fantastická!
Na tenhle vývar potřebujete maso, nudle a zhruba 80 let. Jak chutná nejstarší polévka světa?
Ajvar: kaviár chudých je pokladem balkánské kuchyně. Na chlebu i s masem!
Prohibice v Norsku: Musíte hlídat hodinky i schránku. Může vás v ní totiž překvapit pozvánka na „protialkoholní“
Extrémní kuchyně: Zelený žloutek, zápach smrti a chuť sýra. Tohle vejce vám vydrží v lednici klidně i půl roku
Gastromapa u dálnice: řidiči nejlépe hodnocené motoresty, které překonají i babiččinu kuchyni
Extrémní kuchyně: Benzínová pachuť a mrtvá zvířata utopená v alkoholu. Myší víno je jen pro silné žaludky
V Chorvatsku je prý draho. Známe ceny v restauracích v roce 2025
Extrémní kuchyně: Jakmile kousnete do téhle sušenky, hmyz budete ze zubů vybírat pěkně dlouho
Extrémní kuchyně: Pivo, které vzniká v ženských ústech, obsahuje více slin než alkoholu
Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun
Ekvádorská kuchyně: menu vévodí morčata i červi
Chci procestovat celý svět
Cestování za exotikou – nabídka zájezdů do exotiky
Jak na marketing pro cestovní kanceláře? Rádi Vám poradíme.
Řešíte výkon svých kampaní? Nechte si udělat audit PPC zdarma!
Aira.cz – tvorba webů, online marketing, outsourcing IT
Aira Communication – redakční služby, SEO, PR, copywriting
Bydlíme kvalitně – magazín o moderním bydlení