Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Ryba smažená v oleji
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Smaženou rybu, která na talíři dýchá a koulí očima, milují nejen v Číně
Čína je domovem různých bizarností, které se prolínají i do oblasti gastronomie. Příkladem je třeba pochoutka jménem Jin Jang Ju, což je podle popisu ryba mrtvá i živá současně.
Fenkata 2
Praktický rádce
Fenkata: Maltskému jídelníčku vévodí králík se špagetami, který má i své slavnosti
Malta je ostrov, jehož prozkoumávání určitě za nějakou tu dovolenou stojí. Pokud na svých cestách rádi ochutnáváte tradiční pokrmy, pak se tu překvapivě nejspíš setkáte s králíkem.
Švédská specialita
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Převážení švédské speciality zakázaly i některé letecké společnosti. I ti největší drsňáci totiž zvrací už při jejím otevírání
Pod slovem surströmming se skrývá hojně diskutovaná švédská delikatesa – fermentovaný sleď z Baltského moře.
Prase v Africe
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Prasečí rektum s kusem střev je v Namibii ceněnou pochoutkou
Máte rádi vepřové? Pokud se někdy ocitnete v Namibii a budete slavnostně přizváni ke stolu místních, raději se příliš nevyptávejte.
sarmale úvodní
Praktický rádce
Rumunské sarmale: luxusní masovou směs v zelných listech přivezli dobyvační Turci
Máte namířeno do Rumunska a chcete ochutnat některou ze zdejších specialit? Nebo jen pátráte po tom, co by vám mohlo oživit jídelníček?
Had
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Nasekaný chřestýš sebou na pánvi divoce hází. Jedu se ale strávník prý už bát nemusí
Od nejsevernějšího výběžku Spojených států přes Mexiko a Střední Ameriku až po samý andský jih. Tam všude můžeme narazit na chřestýše.
stroopwafel
Praktický rádce
Holandská stroopwafel vám slepí pusu. A brzy si poručíte další
Některá jídla chutnají nejlíp v konkrétních zemích. Ideálně v těch, kde mají svůj původ. Pokud vás při dotazu na holandské národní jídlo nic nenapadne, nevadí.
rosolje úvodní
Praktický rádce
Estonskou gastronomii ovládá rosolje, vymazlený salát z červené řepy
Pokud jste měli tendence prchat ze školní jídelny, když před vás kuchařky postavily červenou řepu v nevábné formě, nezoufejte. I vám může rosolje chutnat.
Casu Marzu
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Sýr s exkrementy, tlejícími tělíčky a živými roztoči vám klidně může „sežrat“ celou spíž
Za extrémními pochoutkami nemusíte vyrážet až na druhý konec světa. Jednu takovou najdete i u našich německých sousedů.
Typické římské jídlo
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Zauzlovaná střívka plná kravského mléka jsou lahůdkou římské kuchyně
Když se někdo zmíní o italské kuchyni, většina z nás si vybaví těstoviny, pizzu nebo rizoto.