Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Máte v plánu cestu do Mariánských Lázní a přemýšlíte, co všechno tam podniknete? Místa, na která se chcete podívat, ta už jistě máte vytipovaná, nezapomínáte ale na to, že se na ty výpravy musíte taky pořádně posilnit?
Neodkážete si představit Vánoce bez kapra (individuálně zaměňte za jinou rybu nebo řízek) a bramborového salátu? Na dalekém severu to mají velice podobně.
Jiný kraj, jiný mrav – říká se. Zatímco u nás si nedovedeme představit štědrovečerní večeři bez ryby a bramborového salátu, ve světě bychom touhle kombinací příliš neoslovili.
Jsou pokrmy, které jednoznačně nejlíp chutnají na konkrétních místech. Pizza v Neapoli, víno na Moravě, cepelíny v Litvě. A kremšnitu? Tu si dejte ideálně u Bledského jezera.
Zatímco my si neumíme představit svátky zimy bez vánočky, v Německu, speciálně pak v Sasku, by nebyly Vánoce kompletní bez tradiční štoly. A to ne jen tak ledajaké.
Jihokorejci mají nesmírně bohatou, rozmanitou a zajímavou kuchyni. Jednou ze specialit je gaebul a pište si, že ho na místních tržištích rozhodně nepřehlédnete.
Že to vám to slovíčko něco připomíná? Třeba salmiak, chlorid amonný? Správně, trefa. Ten je v téhle cukrovince obsažen taky. Co jsou salmiakki a proč je mají Seveřané tak rádi?
Zeleninové jídlo s původem v arabských zemích vám nejspíš nápadně připomene staré dobré lečo. I tak má ale exotický nádech, tak se nenechte zmást, že jde o něco obyčejného.