Jihokorejci mají nesmírně bohatou, rozmanitou a zajímavou kuchyni. Jednou ze specialit je gaebul a pište si, že ho na místních tržištích rozhodně nepřehlédnete.
Okraje Kjóta, bývalého hlavního města Japonska, se zelenají klidem. Tiše šumící vítr mezi bambusovými výhonky lesa Sagano byl zařazen mezi 100 typických zvuků Japonska.
Zeleninové jídlo s původem v arabských zemích vám nejspíš nápadně připomene staré dobré lečo. I tak má ale exotický nádech, tak se nenechte zmást, že jde o něco obyčejného.
Filipíny, to jsou tisícovky ostrovů. Dalo by se říct, že co ostrov, to perla. Jeskyně, sopky, vodopády, zvláštní živočichové a rostliny. My se tentokrát podíváme na ostrov Camiguin neboli ostrov zrozený z ohně.
Jeho konzumace je na mnohých místech zakázána. Má totiž specifické aroma, jež podle odvážlivců, kteří tohle ovoce už během života ochutnali, připomíná dlouho nevyčištěnou žumpu.
Dvacátý druhý ročník světového šampionátu ve fotbale se tentokrát odehraje v neobvyklé oblasti Perského zálivu, konkrétně v Kataru. Je to vůbec poprvé, co se pořádání této významné sportovní události zhostí země arabská a muslimská.
Jen o malém množství jídel můžeme říct, že i když pochází z jedné konkrétní oblasti, může chutnat lidem po celém světě. Jedním z těchto jídel je chačapuri.
Když se řekne víno, naprostá většina z nás si pravděpodobně představí vyhlášené vinice ve Francii nebo Itálii. Jen málokdo by tak za ochutnávkou vinných specialit zamířil do Asie.